日本情報をお届けしているにほんあいBlogです。
本日もアクセスしていただきましてありがとうございます。
今日の話題は日本の食文化「寿司=すし=SUSHI」です。
寿司の歴史
大きな括りで寿司の発祥は日本ではないそうです。
握り寿司の誕生は1829年頃の江戸(昔の東京の呼び名)とされています。
この頃は今の握り寿司と近くなりましたが違いは、当時の寿司は超ビッグサイズだったようです。その後、関西方面へ広まりました。
(参考資料:Wikipedia)
その他、寿司と刺身の違い、握りずしだけではなくお寿司の種類などを下記に掲載しました。
日本情報サイトにほんあい/Nihon-i 日本の食文化5 寿司=すし=SUSHI
お時間宜しい方は上記を是非ご一読ください。
---
This is Nihon Ai Blog, your source for Japan information.
Thank you for accessing our site today.
Today's topic is "Sushi = SUSHI".
History of Sushi
It is said that sushi did not originate in Japan in a large scale.
Nigiri-zushi is said to have been born around 1829 in Edo (the old name for Tokyo).
At that time, nigirizushi was closer to today's nigirizushi, but the difference was that sushi at that time was very big in size. Later, it spread to the Kansai region.
(Reference: Wikipedia)
Other differences between sushi and sashimi, and types of sushi as well as nigirizushi, are listed below.
Japan Information Site Nihon-Ai / Nihon-i
Japanese Food Culture 5 Sushi = SUSHI
If you have time, please read the above.
Related articles on the site|Japan Information|Japanese Food Culture 5 Sushi |